Rendőrségi

2014.05.07. 12:50

Vádemelés: Lopott autóval háznak ütközött

Vádemelési javaslattal zárult a napokban egy 2014. január 7-én lopás bűntett elkövetése miatt indított nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Az eljárás adatai szerint a büntetőügy 20 éves gyanúsítottja K. Róbert veszprémi lakos 2014. január 17-én hajnali 4 óra körül időben betört két veszprémi garázsba, ahonnan műszaki cikkeket és egy személygépkocsit tulajdonított el.

A férfi a lopott gépjárművel Veszprém város belterületén közlekedett céltalanul, majd egy lakóépületnek ütközött, és az autót hátrahagyva gyalogosan elmenekült. Az időközben értesített rendőrök menekülés közben elfogták a férfit és előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a büntetőügy iratait vádemelési javaslattal a napokban továbbította a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Visszatérő tolvajok

Vádemeléssel zárult a napokban egy 2014. január 16-án lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A nyomozás adatai szerint egy nő lányával együtt 2013. december és 2014. január 16. közötti időben rendszeresen tulajdonított el különböző ruházati, műszaki termékeket illetve élelmiszereket egy veszprémi áruházból. A bűncselekménnyel okozott kár százezres nagyságrendű, melynek egy része az eljárás során megtérült.

A nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte, a büntetőügy iratait pedig a 64 éves K. J.-né és 34 éves K. H. ellen szóló vádemelési javaslattal továbbította a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!