Rendőrségi

2014.12.18. 16:55

Bemutatták a tolvajok tipikus módszereit

Helyzeteket „szimulálva” mutatták be a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ünnep előtti jellemző bűneseteket a város széli hipermarket parkolójában.

Kovács Erika

Minden évben családok tucatjainak karácsonyát keserítik meg az alkalmi tolvajok. Ezt érzékletteve csütörtökön két tipikus helyzetre hívták fel a közvélemény figyelmét a rendőrök. Egyiken, amíg egy nő a csomagtartóba pakolt, idegenek a figyelmét elterelték és kivették a táskáját a jobb első ülésről.

Észre sem vették, hogy a tolvaj a kiemelt retiküllel elsietett (Fotó: Penovác Károly)

A másik esetben pedig a bevásárlókocsit toló hölgy találkozott ismerősével. Beszélgetés közben észre sem vette, ahogy a mellette elhaladó tolvaj kiemelte a retiküljét és sietve továbbment. Ilyen és ezekhez hasonló példákkal mutatták be a rendőrség bűnmegelőzési munkatársai – Orsós Károly őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó vezetésével, a közterületi támogató alosztállyal együtt – az alkalmi tolvajok tipikus módszereit. Lehetett látni azt is, hogyan történik az elkövetők gyors, határozott és szakszerű elfogása. A bűncselekmények elkerülésének lehetőségeiről pedig a bevásárlóközpont parkolójában, illetve az áruház bejáratánál felállított standon a megyei bűnmegelőzési osztály munkatársai tájékoztatták a forgatagban az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!