Rendőrségi

2014.12.01. 19:35

Börtön helyett felmentés

A Tapolcai Járásbíróság a főiskolát végzett Sibak Andrást jelentős értékre elkövetett sikkasztás és jelentős kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt három és fél év börtönbüntetésre ítélte. A törvényszéken felmentették a férfit.

Mátételki András

Két üzletember megkérte a vádlottat még 2009-ben, hogy végezzen piackutatást: milyen nyereség remélhető pelletet gyártó üzemtől. A felmérés pozitív eredményt hozott, ezért a Forest B. S. N. Kft. alapítói – a vádlott vezető tisztséget töltött be – befektetők után néztek, mivel nem volt elég tőkéjük a beruházáshoz, amit nem hallgattak el mások előtt. A tapolcai Sibak András közvetített a cég és egy nő között, aki többmilliós befektetése mellett átadott még 5,1 milliót a vádlottnak, aki ezt az összeget nem sikkasztotta el – állapította meg a Veszprémi Törvényszék a járásbírósággal szemben –, hanem abból gépeket vásárolt, telephelyet létesített, munkabért fizetett.

A 61 éves Sibak András hárommillió forint magánkölcsönt is kapott az asszonytól, akinek azt mondta, hogy hónapokon belül visszafizeti a summát, ugyanis év végén a munkahelyén – akkor egy befektetési cégnél dolgozott – komoly összeget kap.

Nem vitathatóan reálisnak tűnő reményei nem váltak valóra, ezért nem tudta megadni a milliókat. A törvényszéken a Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna vezette tanács megállapította, hogy a férfi nem követett el csalást sem. Összességében bizonyítékok hiányában felmentették Sibak Andrást, akitől a károsult polgári peres úton követelheti vissza hárommillió forintját.

Az ítélet jogerős.

Címkék#csalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!