Rendőrségi

2014.12.05. 10:32

Gázolás Szentgálon - Elfutott a rendőrök elől a balesetet okozó férfi

Bejelentés érkezett 2014. december 4-én 22 óra körüli időben a Veszprémi Rendőrkapitányságra, hogy egy gyalogost elütöttek.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. december 4-én 22 órakor N. Gábor személygépkocsijával közlekedett Szentgál belterületén. Haladása során az egyik útkereszteződésében balra kanyarodott, járművével azonban megcsúszott, az úttest jobb oldalán lévő murvás területre sodródott, ahol elütötte az ott álló gyalogost.

A helyszínre kiérkező rendőrök elől a balesetért felelős 29 éves férfi megpróbált elmenekülni, azonban nem jutott messzire, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelői sikeresen elfogták. Az igazoltatás során kiderült, hogy N. Gábor vezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett, emellett megállapították, hogy a baleset okozásának idején alkoholos befolyásoltság alatt is állt.

A férfit a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették. Ellene járművezetés eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás, valamint járművezetés ittas állapotban bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!