Rendőrségi

2015.03.04. 12:25

Fotocellás ajtó közé szorult az airsoft fegyveres sümegi rabló

Vádat emelt a Tapolcai Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt azzal a 21 éves, előzetes letartóztatásban lévő német férfival szemben, aki 2014. szeptember elején egy sümegi szupermarketet próbált kirabolni - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi a szemnél és szájnál kivágott fekete sapkát, valamint lőfegyverutánzatnak minősülő airsoft gépkarabélyt magához véve az egyik Sümeg melletti faluból kerékpárral a városba indult, hogy ott egy szupermarket kirablásával szerezzen magának pénzt. A kerékpárt végül az egyik temetőben hagyta, és gyalogosan indult a kiszemelt üzlethez. Az elkövető röviddel az esti zárás előtt érkezett az áruházhoz, ahová a fejét eltakarva, zsebében egy gázspray-vel, kezében az airsoft fegyverrel lépett be, amelyet ugyan takart, de csöve látható, formája felismerhető volt.

A férfi ekkor az üzletet zárni készülő dolgozót angolul szólította fel a kassza kinyitására, és a pénz átadására, mire az asszony jelezte, hogy nincs nála pénz, és a raktár fel indult. A vádlott követte a nőt a helyiségbe, ahova ekkor már egy másik dolgozó és egy vásárló is bemenekült. A sértetteknek végül sikerült a helyiségből kimenni, az ajtót a vádlottra rázárták, de a férfi egy másik irányból ismét a vásárlótérbe jutott.

Az alkalmazottak határozott fellépésének köszönhetően az elkövető végül elindult kifelé, amikor a dupla bejárati ajtót bentről úgy nyitották, majd zárták, hogy a férfi a két ajtó között rekedt. Amikor rájött, hogy a fotocellás ajtók közé szorult, a külsőt nem tudja kinyitni, azt berúgta, és a résen kibújva elmenekült. A férfit a rendőrök rövid időn belül a helyszín közelében elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!