Rendőrségi

2015.03.03. 12:20

Gyors és eredményes az ajkai rendőrség

Több mint harmadával csökkent a lopások száma az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén, a nyomozás eredményessége pedig 75 százalékra emelkedett, ami országos viszonylatban is kiemelkedő teljesítményt jelent.

Penk Tímea

A közterületen elkövetett bűncselekmények száma ugyancsak harmadával csökkent, a nyomozás eredményessége megközelíti a 85 százalékot - hangzott el az Ajkai Rendőrkapitányság állománygyűlésén, amelyen a tavalyi munkát értékelték és meghatározták a további célokat.

Az ajkai rendőrkapitány, Szoboszlai Tibor alezredes elmondta, hogy fontos feladatuk a bűncselekmények számának csökkentése, a felderítő munka és a nyomozás eredményességének a javítása. Kiemelten kezelik a közterületen elkövetett jogsértések felderítését, megszakítását és megelőzését, illetve a büntetőeljárások gyors lefolytatását. A közlekedésbiztonság javítása, a kistelepülések biztonságának fenntartására szintén lényeges. A községekben egy-két naponta megjelennek.

Szoboszlai Tibor rendőr alezredes, ajkai rendőrkapitány. Fotó: A szerző

Tavaly tizennyolc százalékkal csökkent az ajkai kapitányság illetékességi területén a bűncselekmények száma. A nyomozáseredményességi mutató emelkedett. A közterületi szolgálat ellátása során szoros együttműködést alakított ki a rendőrség a polgárőrséggel, illetve más rendészeti feladatokat ellátó és egyéb szervezetekkel. Az Ajkai Rendőrkapitányságnak közel ötven együttműködési megállapodása él. Az ajkai és a devecseri önkormányzat is támogatta a rendőrség munkáját, a járási közbiztonsági egyeztetőfórumok munkája kiemelkedő. A devecseri mintát több település is átvette.

Szoboszlai Tibor és Töreki Sándor.

A kapitányság illetékességi területén tavaly 75 személyi sérüléssel járó baleset történt, amelyek legfőbb oka a gyorshajtás, illetve elsőbbségadás megsértése. Ittas állapotban okozott baleset négy esetben fordult elő. Jelentősen, nyolcvan százalékkal nőtt a helyszínem kiszabott közigazgatási bírságok száma. Az igazgatásrendészeti alosztály kimagasló teljesítményéről árulkodik, hogy tavaly egyetlenegy szabálysértési ügyben sem érkezett ügyészi felhívás. Az ilyen ügyek befejezésének az átlagos időtartama 15,4 nap, ami megyei viszonylatban kiemelkedő. A tulajdon elleni szabálysértések feldolgozási ideje is Ajkán a legalacsonyabb, azaz 18 nap.

A rendőrség kiemelt feladata a megelőzés. A kapitányságon megelőzési előadó, illetve iskolai bűnmegelőzési tanácsadó dolgozik. Az ajkai rendőrség részt vesz az országos és a helyi programokban, kiemelten kezelik a veszélyeztetett korosztályú embereket, az időseket és a gyerekeket.

Kovács Edit, Somogyi Gyöngyi, Bereczky Nóra, Szoboszlai Tibor, Töreki Sándor, Schwartz Béla, Kozma György.

Biztonságban vannak az itt élő emberek - hangsúlyozta Szoboszlai Tibor, majd hozzáfűzte, hogy az idei év egy kiemelt feladata a közlekedésbiztonság komplex fejlesztése.

Schwartz Béla polgármester úgy látja, a rendőrség megszerezte a lakosság elismerését. A város is szeretné értékelni a kiemelkedő rendőri munkát, ezért az önkormányzat alapít egy kitüntetést. A polgármester fontosnak tartja, hogy a rendőrök ismerjék a várost és az itt élő emberek helyzetét.

Kovács Edit vezetőügyész a rendőrséggel való jó együttműködésről számolt be. Elmondta, hogy csökkent a vádelemelések száma, és a további nyomozati cselekményre rendelt ügyek aránya is

A megyei rendőrfőkapitány, Töreki Sándor dandártábornok elmondta, hogy az Ajkai Rendőrkapitányságon kiegyensúlyozott, összeszokott munkavégzést folyik, konstruktív, együttműködő és megbízható vezetőkkel, példamutató, eredményes és fegyelmezett kollégákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!