Rendőrségi

2015.04.10. 09:05

Emberélet kioltására is alkalmas lőfegyvereket találtak egy férfinél – őrizetben van

Veszpém - Engedély nélkül tartott lőfegyvereket, jelentős mennyiségű lőszert, vadhúst találtak egy csabrendeki férfinél csütörtökön a rendőrök, aki jelenleg őrizetben van.

Kovács Erika

Hetvenkét óra alatt döntenek további sorsáról, hogy előzetesbe kerül, vagy szabadlábon védekezhet-e – közölte Ungor Sándor rendőr százados, a Tapolcai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A terepjáróval közlekedő, fakitermeléssel foglalkozó férfit Nyirádon ellenőrizték, amikor  22 darab lőszert találtak nála, aztán a házkutatásnál szintén engedély nélkül tartott, emberélet kioltására is alkalmas lőfegyverek, jelentős mennyiségű lőszer, hangtompítók, céltávcsövek és vadhús került elő. Az egyik fegyverre már hangtompítóval, távcsővel felszerelve bukkantak rá a rendőrök, akiknek a férfi azt mondta, ezt hobbi céllal tartotta és célba lövéskor használta.

Ungor Sándor rendőr százados az egyik fegyverrel

A tapolcai rendőrség mások mellett az erdészettel, halőrökkel, polgárőrökkel, a nemzeti park illetékeseivel együttműködés keretében havonta ellenőriz illetékességi területén, különös tekintettel a vagyon elleni bűncselekményekre, az orvvadászatra, az illegális fakitermelésre.

A csütörtökön elfogott férfivel szemben tíz évvel ezelőtt már hasonló okok miatt eljártak. Most lőszerrel, lőfegyverrel való visszaélés, illetve orvvadászat és  az engedély nélkül elejtett vad miatt lopás megalapozott gyanúja miatt számíthat büntető eljárásra.

Ungor Sándor rendőr százados kérdésünkre elmondta, szigorú előírásai és feltételei vannak a fegyvertartásnak. Aki ezt megszegi, és nem rendelkezik ilyennel, 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!