Rendőrségi

2015.04.26. 07:03

Hamisította a gyermektartásról szóló papírokat

Vádemelési javaslattal zárult annak a 22 éves devecseri nőnek az ügye, akit az élettársa azzal bízott meg, hogy az előző párkapcsolatából született gyermeke részére átadja a gyermektartási díjat.

Eljárás indult az Ajkai Rendőrkapitányságon 2014. október 30-án, mivel ezt megelőzően egy devecseri nő sérelmére hamis magánokirat felhasználásának vétségét követett el ismeretlen tettes. A nyomozás során derült fény arra, hogy egy devecseri férfi az élettársát bízta meg azzal, hogy a volt párja részére havonta, átvételi elismervény ellenében adja át gyermektartási díj összegét. A férfi rendszeresen megkapta az aláírt átvételi elismervényeket a párjától, melyeket még tanúk is ellenjegyeztek. Hónapok múltán - mikor kiderült, hogy a pénz nem érkezett meg - vonta kérdőre élettársát a gyermektartási díj megfizetése felől a férfi.

A párja ekkor közölte, hogy az elismervényeket meghamisította, a gyermektartási díjakat pedig nem adta át a volt élettársnak. A 22 éves nő a rendőrségen is beismerő vallomást tett. Vele szemben hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, melyet az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal zárt le. Az ügyben keletkezett iratokat az Ajkai Járási Ügyészség részére küldték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!