Rendőrségi

2015.05.19. 12:01

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz Várpalota környékén

Várpalota rendőrkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a Várpalotai Rendőrkapitányság illetékességi területére.

Várpalotán, a Cseri Parkerdőben rendezik meg 2015. május 22-24. között a III. Alfa-fesztivált. A Várpalotai Rendőrkapitányság vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30.§-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2015. május 22-én 0 órától május 25-én 24 óráig a kapitányság illetékességi területére. A fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!