Rendőrségi

2015.09.17. 12:14

Légi és vasúti balesetnél helyszíneltek

Bakonybél - Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) rendőrei nyerték meg a három napos V. Országos Balesethelyszínelő Versenyt.

Kovács Erika

A vándorkupát Töreki Sándor dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány illetve Jámbor István alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője adta át csütörtökön.  A kupát Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke adományozta.

A SMRFK képviseletében Korcsmáros Róbert címzetes főtörzs zászlós, a Fonyódi Rendőrkapitányság rendőre 19 esztendeje balesethelyszínelő, kollégája Végh Attila címzetes főtörzs zászlós, a Fonyódi Autópálya alosztály rendőre pedig hét éve. A három napos országos megmérettetésre Szatmári Julianna címzetes alezredes késztette fel őket. A győztes rendőrök kérésünkre, hogy minek tulajdonítják győzelmüket elmondták, valamennyi feladatnál sikerült egyenletesen teljesíteniük.

I.    helyezés:
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
Tagjai: Korcsmáros Róbert c.r. főtörzszászlós
Végh Attila c.r. főtörzszászlós
Felkészítő: Molnárné Szatmári Julianna r.alezredes

II.    helyezés:
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
Tagjai: Puklér András c.r. törzszászlós
Forján Sebastián c.r. főtörzszászlós
Felkészítő:Kajus István r. százados

III.    helyezés:
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság
Tagjai: Zbiskó Péter c.r. főtörzszászlós
Patkó Zsolt c.r.főtörzszászlós
Felkészítő: Erdődi Zoltán c.r. alezredes

 

A versenyzőkre kilenc gyakorlati jellegű forduló várt, emellett vezetéstechnikai, szakmai jellegű és KRESZ elméleti feladatok. Volt köztük olyan, amikor légi balesetet kellett elemezniük, ebben az esetben helikopter és egy kisrepülőgép ütközött össze, máskor pedig vasúti balesetnél "helyszíneltek". Külön kihívást jelentett a Hajmáskér melletti rutinpálya, ahol éjszakai körülmények között gyors tempóban szlalomoztak, és erre az alkalomra odaállított civil járműveket kerülgettek, amelyek fényszóróval világítottak rájuk. Az első helyezettek azt mondták nekünk, napi munkájukban a legnagyobb kihívást az jeleni, amikor a baleseteknél az emberi viselkedésformákat kezelniük kell, különös tekintettel a halálos kimenetelű esetekre. Másfelől alapvető, hogy mindemellett gyors, pontos és nagyon precíz munkát végezzenek bármilyen körülmények között.

 

Az országos versenyen a második helyezést Vas megye szerezte meg: Puklér András címzetes rendőr törzszászlós, és Kajus István rendőr százados, utóbbi egyben a felkészítést is végezte. Harmadik lett a Heves megyei csapat: Patkó Zsolt címzetes rendőr főtörzs zászlós és Zbiskó Péter címzetes rendőr főtörzs zászlós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!