Rendőrségi

2015.12.15. 21:30

Buszon utazva beszélt adott jó tanácsokat Kőrösi Csaba színművész

Veszprém - Még jobban odafigyelnek az emberek arra, amikor egy ismert ember szól hozzájuk. Ezért kérte fel Kőrösi Csaba színművészt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK), hogy a biztonságról beszéljen a buszon, együtt utazva az emberekkel.

Kovács Erika

- Jól látom, ön az, művész úr? - ezzel szólította meg az egyik utas Kőrösi Csabát, a Petőfi Színház színművészét, aki elfogadva a VMRFK kérését, az emberekkel utazva beszélgetett velük az ünnep előtt a biztonságról, a bűnmegelőzésről. Kiderült, rendhagyó vállalkozása amiatt is különlegesnek számított, mert - ahogy lapunknak elmondta - huszonöt esztendővel ezelőtt egy autóbusz törte össze az autóját, és azóta nem jellemző rá, hogy ilyen járművön utazna.

A kérdésre, miért tartja fontosnak azt, hogy ez esetben a négyes helyi járaton utazva hívja fel az emberek figyelmét a bűnmegelőzésre, azt mondta, mindig nagyon sajnálta azokat, akik áldozattá váltak, akik jóhiszeműségük miatt, másokban megbízva jártak pórul. Reményei szerint minél több ember megfogadja a rendőrségi jó tanácsokat, amelyeket ő is magáénak tekint.

Kőrösi Csaba nemcsak beszélt az emberekkel, hanem fontos telefonszámokkal kartonkártyát adott át nekik, melyen az állt: Bankkártyájukat vásárláskor ne tévesszék szem elől, a PIN- kódot jegyezzék meg és ne írják fel! Emellett karácsonyi verset is mondott két megálló között, amit nagyon szívesen hallgattak az utasok, főként a gyerekek, ezenkívül segített a kisgyerekes szülőknek a felszállásnál.

Az utazáson a művészt elkísérte az ötletgazda VMRFK képviseletében Péter Katalin alezredes és Ébel Emese főtörzsőrmester, körzeti megbízott. Péter Katalin kiemelte, fontosnak tekintik a figyelemfelkeltő tájékoztatást, különösen az év végi ünnepek előtti zsúfoltságban, emiatt kértek fel ismert embereket arra, hogy tájékoztassák az utasokat a biztonságról. Rájuk ismertségük révén még jobban odafigyelnek - vélekedett az alezredes. Hozzátette, ezért kérték meg, hogy beszéljen a fiatalokkal az őket érintő legjellemzőbb veszélyekről Vastag Tamásénekes, az időseket és a családokat fenyegető problémákról pedig Vándorfi László színidirektor, valamint az ismert veszprémi kézilabdások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!