Rendőrségi

2015.12.03. 11:48

Ittas traktoros

Veszprém – Már évekkel ezelőtt is elítéltek ittas járművezetés miatt egy Zirc közeli faluban élő férfit, akit akkor 150 ezer forintra büntettek, s két évre eltiltották a vezetéstől.

Mátételki András

Nemrég ismét bíróság előtt állt, ahol azért vonták felelősségre, mert tavaly szeptember 27-én ugyancsak ittasan vezetett egy traktort a falu belterületén. A rendőr megfújatta vele a szondát, amely 0,76 mg/liter értéket mutatott ki, ezért a helyszínen elvette a jogosítványát. (Akkor a Zirci Járási Hivatal elrendelte a vezetési jogosultságának a szüneteltetését a bűnetető eljárás jogerős befejezéséig.) A veszprémi bíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt az 54 éves, gépszerelőként dolgozó férfit egy évre felfüggesztett három hónap szabadságvesztésre ítélte, s két évre eltiltották a vezetéstől.

A Veszprémi Törvényszék megváltoztatta a döntést: a férfinek 150 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie, ugyanakkor egy évre enyhítették a járművezetés tilalmát azzal, hogy az a C kategóriára vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!