Rendőrségi

2016.02.29. 11:22

Vádemelés a gyűjtő ellen - Autók márkajelzését és antennáját szedte le

Ajka - Vádemelést javasol a nyomozó hatóság a helyi fiatalember ellen, akit a járőrök novemberben értek tetten. Az elkövető autókról márkajelzéseket és antennákat gyűjtött.

Penk Tímea

Az Ajkai Rendőrkapitányság főnyomozója, Ferenczi Tímea rendőr főhadnagy arról tájékoztatta lapunkat, hogy számos sértett felkutatása után a napokban zárják le a nyomozást és adják át az ügyet vádelemelési javaslattal a járási ügyészségre.

– Összesen 33 sértettet hallgattunk ki az ügyben, akik a Futó és a Verseny utcában parkoltak járművükkel. Tizenkét tulajdonosnak a típusjelzését szedte le az elkövető, hét esetben antennát tulajdonított el. Tizennégy jogsértés a kísérleti stádiumban megállt, azaz a fiatalember nem tudta leszedni a márkajelzést és továbbállt, további feszegetéssel nem volt célja kárt okozni az autóban.  Három esetben dolog elleni erőszak is megállapítható: a típusjelzés törött el annak lepattintása során – számolt be Ferenczi Tímea. A főnyomozó elmondta, hogy a húszéves elkövető az eljárás során együttműködő volt, elismerte tettét és azt nagyon megbánta.

Ferenczi Tímea rendőr főhadnagy (Fotó: Penk Tímea)

Az egyik sértett, Hajdu Péter lapunknak elmondta, hogy ismét örömmel értesült az eredményes nyomozásról. Most az antennáját szerelték le, korábban a dísztárcsáját.

– Mindkét ügyben elmondhatom, hogy rendkívül eredményesen végezte a munkáját a rendőrség. Nem gondoltam, hogy valaha is viszontlátom az autóm ellopott tartozékait, de a dísztárcsa két hónapon belül, az antenna két héten belül megkerült – számolt be a sértett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!