Rendőrségi

2017.04.12. 17:27

Fegyházra ítélték a molesztáló apát

Zirc, Veszprém - Jogerősen 12 év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki kisgyerekeit szexuálisan molesztálta.

Mátételki András

Egy Zirchez közeli településen lakó 56 éves férfi 2011 őszétől egyedül nevelte a gyerekeit, miután ott hagyta a családot az élettársa.

Ettől kezdve, egészen 2013 nyaráig, pontosan meg nem határozható napokon, a vádlott ittasan tért haza, majd a vele egy ágyban alvó ötéves kislányát rendszeresen molesztálta, a kilencéves kisfiút csak ritkán.

A munkanélküli apa tagadta a bűncselekmények elkövetését, de azt elismerte, hogy a gyerekei vele aludtak, valamint, hogy időnként annyira részeg volt, hogy semmire nem emlékezett. Szerinte a volt élettársa hangolta ellene a gyerekeket. Még a nyomozási bíró előtt arról beszélt a kisfiú, hogy testvére éjszakánként gyakran kiabált. A kislány arról számolt be, hogy a vécébe szokott menekülni az apja elől, aki azt mondta nekik: senkinek nem mondhatják el, ami velük történt.

Az egyik tanú arról mesélt, hogy egyszer a kislány sírva, remegve, ruháját tépve mesélte el neki, hogy mit szokott vele csinálni az apja. Maga a vádlott édesanyja jelentette ki, hogy a fia alkoholfüggő volt, ittas állapotban pedig rendkívül agresszíven viselkedett, a gyerekei féltek tőle. Az eljárás során a pszichológus arról számolt be, hogy rendkívül rémült volt a vizsgálat alatt a kislány, aki korábban öncsonkítás szerűen belevágott a saját hajába, ami az abúzus következménye lehet. Erre utal az is, hogy a gyerek összekuporodva alszanak. A kislány azóta sem tudta feldolgozni a történteket, pszichológusi segítségre szorul.

A Zirci Járásbíróság bűnösnek mondta ki a férfit két rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében, ezért halmazati büntetésül 15 év fegyházra ítélték, valamint megszüntették az eljárás alatt mindvégig előzetes letartóztatásban lévő vádlott szülői felügyeleti jogát.

A Veszprémi Törvényszék a büntetést jogerősen három évvel enyhítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!