Rendőrségi

2017.06.14. 12:57

Hatalmas mennyiségű drogot foglaltak le - A veszélyekre hívták fel a figyelmet

Várpalota – Jelentős drogfogásról számolt be a várpalotai polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón a Veszprémi Rendőrkapitányság. Egy nyomozás eredményeként több mint 40 millió forint utcai forgalmi értékű marihuánát foglaltak le kábítószer terjesztőknél az egyenruhások.

Szabó Péter Dániel

Ipsits Csaba rendőr ezredes, veszprémi rendőrkapitány köszöntőjében hangsúlyozta, nem véletlenül választották a tájékoztató helyszínéül Várpalotát, a településen ugyanis példaértékű, s igen sikeres prevenciós munkát végez a rendőrkapitányság.

A folytatásban a nyomozás részleteit Fodor Gergő címzetes rendőr főhadnagy ismertette. Elmondta, a kapitányság vizsgálati osztálya 2017 februárjában rendelt el nyomozást kábítószer kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök egy közúti ellenőrzés során vizsgáltak át egy személygépkocsit és két utasát, egy 20 és egy 25 éves veszprémi férfit. A járműben és az egyik férfi ruházatában összesen 409 gramm zöld színű kábítószergyanús anyagmaradványt, mint később kiderült marihuánát találtak a rendőrök. A két gyanúsítottat letartóztatták majd a kapitányságon kihallgatták. A 20 éves férfi szabadlábon védekezhet, a 25 éves férfit viszont előzetes letartóztatásban helyezték.

Zacher Gábor (balra, mellette Ipsits Csaba veszprémi rendőrkapitány) hangsúlyozta, nagy hiba könnyű drogként beszélni a marihuánáról Fotó: Szabó Péter Dániel

Fodor Gergő hozzátette, a nyomozás során kiderítették a terjesztők tartózkodási helyét is. – Az elrendelt házkutatás során a terjesztők autójában és az ingatlanban egymillió forint készpénzt, összesen 20 kg marihuánát, valamint a hűtőszekrényben 0,6 kilogramm kábítószergyanús fehér port találtak és foglaltak le a rendőrök. A helyszínen őrizetbe vettek egy 29 éves és egy 34 éves szerb állampolgárságú férfit, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek. A jelen törvények szerint az elkövetők rendkívül magas büntetési tételre számíthatnak – hangzott el a sajtótájékoztatón, ahol ott volt Zacher Gábor toxikológus, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Központ osztályvezető főorvosa is, aki a drogfogyasztás következményeire és veszélyeire hívta fel a figyelmet.

– Nagyon rossz érzés látni, amikor könnyű drogként beszélnek a marihuánáról. Az elmúlt 10-15 év kutatásai is bizonyítják, hogy már az egyszeres használat komoly pszichés nyomokat okozhat, nem beszélve arról, hogy a rendszeres marihuána fogyasztás rengeteg testi és pszichés betegséggel van kapcsolatban – szögezte le Zacher Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!