Rendőrségi

2017.07.16. 14:58

Megfenyegette a közterületeseket a polgárőr

VESZPRÉM A korábbi években számos elismerést kapott polgárőr vezetőt becsületsértésért és zaklatásért ítélték el.

Mátételki András

A 65 éves férfi tavaly március elején, a kora délutáni órákban a Cholnoky-lakótelep polgárőr egyesületének kocsijával úgy állt meg a belvárosban, hogy szabálytalanul az autó egyik kerekét feltette a járdára. Ezt a Szabadság téri irodájukból észrevették a közterület-felügyelők, akik lefényképezték a Volkswagen Golfot. A vádlott ezzel szembesült, ezért középső ujjának felmutatásával „üzent" a két hivatalos személynek minősülő formaruhásnak. A polgárőr vezető után kiment az utcára a két felügyelő, hogy befejezze az intézkedést.

Két méterre álltak a Golftól, amikor kiszólt nekik a magáról megfeledkezett férfi: „A k... anyátokat, eltöröm a kezeiteket!" Kocsijával behajtott az Óváros térre, ahonnan telefonon felhívta a közterület-felügyelők főnökét, s szóvá tette neki az előbbi intézkedést. Azt is bejelentette, hogy beosztottjait fel fogja jelenteni, lefényképezi őket és letöri a kezüket. Ezt a fenyegetést mindkét felügyelő hallotta, ugyanis addigra már visszaértek a helyükre, s jelentették a történteket a vezetőjüknek.

A Veszprémi Járásbíróság két-két rendbeli becsületsértés és zaklatás vétsége miatt másfél évre próbára bocsátotta a polgárőr vezetőt, aki a történtek után lemondott tisztségéről.Az ítélet jogerős, mivel senki nem fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!