Rendőrségi

2014.05.29. 07:01

A szomszédból lopta az áramot

Egy várpalota férfi úgy gondolta, hogy a jószomszédi viszony része a közös elektromos áramhasználata is, így 2013. októberétől hónapokon át a szomszédból átvezetett vezetékre kötve üzemeltette elektromos eszközeit és a lakása világítását.

Az áramlopásra a családi ház külföldön élő tulajdonosának a feljelentése alapján derült fény. A férfinak feltűnt, - hogy külföldi tartózkodása ellenére – az áramfogyasztás nőtt, a szolgáltató által kiküldött számla a vártnál jóval magasabb volt. A nyomozás során aztán megállapítást nyert, hogy a 26 éves R. Gábor - akinek a lakásában a szolgáltató az elektromos áramot díjfizetés elmulasztása miatt korábban kikapcsolta -, a több családi ház közös udvarán lévő, szomszéd villanyóra elektromos vezetékére a saját lakásának áramkörét is csatlakoztatta. A Várpalotai Rendőrkapitányság a lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal a Veszprémi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!