Rendőrségi

2014.12.01. 18:44

A templomban szidalmazta a híveket

Veszprém – Közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 34 éves férfival szemben.

Kovács Erika

A férfi ez év februárjában az egyik veszprémi katolikus templomban kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi ittas állapotban, a szertartás végén ment be a templomba, ahol hangosan káromkodva szidalmazni kezdte a katolikus vallást, annak szolgáit, és a híveket is becsmérlő szavakkal illette.

Botrányos viselkedése miatt a templom sekrestyése távozásra szólította fel a férfit, aki ennek nem tett eleget, ezért kivezette a templomból. Az elkövető eközben is ki-abált, szidalmazta és próbálta megrúgni a sekrestyést, akinek sikerült őt a templom bejárata elé kivinni, és megakadályozni abban, hogy visszatérjen az Isten házába.

A vádlott azonban kint is agresszíven viselkedett, és egyik ütése el is találta a templomszolgát. A további bántalmazást csak úgy tudta elkerülni, hogy segítségére sietett a templomban szolgálatot teljesítő diakónus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!