Rendőrségi

2012.04.19. 13:51

''Agyonszúrlak! Kivégezlek!''

Karakószörcsök - Mindegyik szúrás életveszélyes állapotot idézett elő annál a férfinél, akire szomszédja támadt - állapította meg az orvos szakértő a csütörtöki, a Veszprémi Törvényszéken zajló tárgyaláson.

Mátételki András

A súlyos bűncselekmény tavaly előtt ősszel történt fél évvel azután, hogy kiszabadult a fiatalkorúak fogházából a karakószörcsöki S. Imre. A 22 éves fiatalember október 8-án délutántól együtt italozott két ismerősével, majd másnap kora hajnalban átment szomszédjához, akivel időnként együtt poharazgatott, de nem egyszer alakult ki közöttük feszültség a pénz miatt.

„Megöllek!” - ezt kiáltotta, amikor ajtót nyitott neki K. I., akinek sikerült kicsavarni támadója kezéből a kést. S. Imre a következő pillanatban hanyatt lökte a házigazdát a konyhában, majd ököllel arcon ütötte, s megrugdosta. A sértettnek sikerült eljutnia az ágyáig, ahol ledőlt. A fiatal ezután felkapott az asztalról egy 17,5 cm pengehosszúságú kést, majd „Agyonszúrlak! Kivégezlek!” felkiáltással többször megszúrta a férfit.

Egyszer a pengét a hasába nyomta. Másodpercekkel később a fiatal támadó szomszédja szíve felé döfött, de a bajba kerültnek sikerült elkapnia a kést szorító kezet. A vádlottnak még ez sem volt elég: a bejárati ajtó mellől behozta a kisbaltát, amelynek a fokával tarkón vágta a megsebzett áldozatát, akinek a gyilkos eszközt sikerült elvennie a szomszédjától. S. Imre ezek után felhagyott a további támadással - hazament.

K. I.-re aznap délután talált rá ismerőse, aki azonnal értesítette a mentőket. Az ajkai kórházban történt szakszerű orvosi beavatkozással sikerült az életét megmenteni. (A férfi a következő év január közepén hunyt el, de nem bizonyíthatóan a támadással összefüggésben halt meg.)

A per a tanúk meghallgatásával később folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!