Rendőrségi

2015.02.23. 08:45

Autó hajtott Csopak jelképébe - Nyilatkozott az elkövető

Csopakon a Csonka-torony melletti parkban a díszkerékbe belehajtott valaki személyautójával eddig tisztázatlan körülmények között hétfőn reggel - tudtuk meg.

Kovács Erika

Játszani akart a téren?

Nincs szabad autó -  ezt mondta a fiatalember kérdésünkre, miszerint újra belehajtana-e a Csonka-torony melletti patakon levő, fából készült kerékbe, amit egyetemisták építettek két éve. Ambrus Tibor polgármester nagyon megdöbbent a történtek miatt, azt mondta, ehhez hasonló még nem történt a településen, sajnálja, hogy ilyesmi előfordulhatott náluk.


Fotó: Zwicker Tamás

Ambrus Tibor polgármester értetlenül áll a történtek előtt (Fotó: Kovács Erika)

Rendőrök helyszíneltek, illetve  álltak a fiatalember körül, aki információnk szerint helybeli, és  neve mellőzésével azt mondta kérdésünkre, hogy szeretett volna egyet játszani a játszótéren, emiatt hajtott a kerékbe, aminek - mint fogalmazott - számára alantas jelentése van. Hozzátette: derült égből villámcsapásként történt az egész. Nem sérült meg, nem is tartott ettől, de az eset jó fordulatszám mérő volt neki - közölte. Kérdeztük tőle, hogy előző este nem szórakozott-e, és esetleg nem annak hatására történt az egész, de azt mondta, nem történt ilyesmi.

- Érthetetlen az egész - szögezte le Ambrus Tibor polgármester. Felidézte, a férfi a parkon keresztül szándékosan ment neki a keréknek, ami Csopak egyik jelképe, büszkesége volt, és most súlyosan megsérült. A helyiek szívesen tartózkodnak itt, ahol sok rendezvényt is szerveztek, az emberek kedvelték a kereket, ami megfelelő vízálláskor működött is,  büszkén tekintettek rá,  amit egyetemistákból álló képzőművészeti táborban alkottak két évvel ezelőtt.

Úgy tudjuk, a férfi először a 73-as számú  főútról akart belehajtani a kerékbe, de azt vélhetően túlzottan meredeknek találta, így aztán úgy döntött, hogy a parkon át teszi ezt meg személyautójával.

Autómentő veszi ki a malomkerékbe szorult járművet. A balatonfüredi tűzoltók biztosítják a malomkereket, nehogy valakire rázuhanjon a roncs. A kerék a vas alkatrészekkel együtt legalább egy tonnás, és nyolc méter átmérőjű, értéke legkevesebb egymillió forintra tehető.

A rendőrségtől megtudtuk, rongálás gyanúja miatt helyszínelnek, az ügyben részletes tájékoztatást későbbre ígértek.

 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!