Rendőrségi

2014.01.25. 09:34

Autót próbált lopni, de csak egy rekesz sört zsákmányolt

Korlátnak ütközött az autótolvaj a lopott kocsival, "vigaszdíjként" egy rekesz sört markolt fel, és még így is el tudott menekülni az őt üldöző tulajdonos elől. A rendőrök elől már nem.

Várpalotai lakótelepen állt meg gépkocsijával egy helyi lakos január 20-án este 8 után.  Az indítókulcsot a járműben hagyta, mivel csak egy-két perces elintéznivalója volt a közelben. Alig hagyta el a kocsiját, amikor meglátta, hogy egy idegen férfi beszáll és elhajt azzal. Futva üldözte a gépkocsit, ami csak 500 méterre jutott. Az ismeretlen férfi nem tudott bevenni egy kanyart az utca végénél és szalagkorlátnak ütközött. Kiugrott a járműből, a hátsó ülésről kikapott egy rekesz sört és futásnak eredt. A tulajdonos hiába próbálta őt üldözni, a férfi eltűnt a szeme elől.

A sértett által adott személyleírás és a tanúktól kapott információk alapján kezdték meg a tettes felkutatását a helyszínre siető rendőrök. A keresésbe bevonták a településen szolgálatban lévő polgárőröket is.

A polgárőrök még aznap rátaláltak a férfira, aki ellen időközben a rendőrség elfogatóparancsot adott ki. A figyelmes polgárőrök jelzése alapján a rendőrök el is fogtak Cs. Sándort.

A 20 éves szolnoki férfi ellen folytatott nyomozás során derült fény arra is, hogy néhány nappal korábban az egyik várpalotai ismerőse lakásából - a lakó figyelmetlenségét kihasználva - tulajdonított el pénztárcát a benne található készpénzzel, bankkártyákkal és okiratokkal. Az egyik bankkártyával jogosulatlanul készpénzt is felvett egy várpalotai ATM készülékből. A rendelkezésre álló adatok szerint Cs. Sándor hasonló cselekményt követett el Szolnokon is.

A férfi ellen a Várpalotai Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya folytat eljárást jármű önkényes elvétel bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!