Rendőrségi

2011.11.09. 12:21

Bajnai rágalmazásáért elítélték Pesty Lászlót

Rágalmazás miatt egy év próbára bocsátotta a Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán kihirdetett első fokú ítéletében Pesty Lászlót, mert megállapítása szerint a filmes, újságíró valótlanul állította Bajnai Gordon volt miniszterelnökről, hogy az a Wallis korábbi vezérigazgatójaként tönkrement libatenyésztők haláláért felelős.

MTI

A tárgyaláson Bajnai Gordon magánvádlóként azt mondta, hogy soha nem hozott olyan döntéseket, amelyek a beszállítók ellehetetlenüléséhez vezettek, a politikai motivációjú rágalmak alaptalanok, azok célja a választási kampányhoz kapcsolódó "karaktergyilkosság" volt. Hozzátette: az eset kapcsán jogerősen sajtópereket nyert.

Pesty László a tárgyaláson tagadta bűnösségét, közölte, hogy libatenyésztők százai jutottak csődbe az ügyben, többen emiatt lettek öngyilkosok, ő pedig újságíróként a szakmai szabályok szerint járt el. A döntés ellen fellebbezett, így az nem jogerős, a rágalmazási per másodfokon a Fővárosi Bíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!