Rendőrségi

2010.11.26. 08:43

Balesetek a jeges úton

A jeges, csúszó úton három közlekedési balesetet is történt péntek reggel Kaposváron, illetve a város környékén, Tiszaújvárosnál pedig öt autó ütközött- közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a három balesetből kettő személyi sérüléssel járt: az egyik Kaposváron, a másik Baté és Mosós között a 61-es úton történt, ahol egy kamion a jéggel borított úton két autó ütközése miatt fékezett, megcsúszott és keresztbe fordult, ezért  nyolc óra után mintegy fél óráig állt a forgalom az.
   
Bíró Gábor rendőrségi sajtóreferens ez utóbbi baleset kapcsán az MTI-nek elmondta: az amúgy lassan haladó kamionnak azért kellett fékeznie, mert egy személygépkocsi a lejtős kanyarban megcsúszott megpördült és a szemközti sávban neki csapódott egy kisteherautó oldalának. A balesetben a személygépkocsi és a kisteherautó vezetője az elsődleges információk szerint könnyebb sérülést szenvedett - tette hozzá a sajtóreferens.

Öt autó ütközött össze Tiszaújvárosnál - két ember megsérült

Két ember megsérült, amikor a felfagyott, csúszós hídon megcsúszott egy autó a Borsod megyei Tiszaújvárosnál péntek kora reggel, ezután további négy belerohant egymásba - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: az elsődleges adatok szerint a balesetben egy ember súlyosan, egy könnyebben megsérült.
Az út ezen szakaszát a helyszínelés idejére lezárták.
   
A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a tél közeledtével a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni kell. Óvatosabban, körültekintőbben, az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek a járművezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!