Rendőrségi

2014.05.21. 13:27

Balesetes autó javítása jelentős többletköltséggel

Vádemelési javaslattal zárult egy csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Az eljárás adatai szerint a 45 éves S. Péter egy közlekedési balesetben károsodott gépjármű javítására kapott megbízást annak tulajdonosától. A szerelő a gépjármű sérüléseinek felmérését követően a javítási kalkulációt elvégezte, majd a kisbuszt megjavította. Amikor azonban a gépjárművet átadta a tulajdonosnak, ő kifogással élt az elvégzett javítások minőségét illetően. A tulajdonos hiába adta vissza a kisbuszt, kérve, hogy javítsa ki az árkalkulációban szereplő összes hibát, a szerelő ezt nem tette meg. A számlát azonban a teljes javítási költségről benyújtotta a biztosítónak, amit a társaság kiegyenlített.

A gépjármű tulajdonosa továbbra is vitatta az elvégzett javítások minőségét, illetve az azokért felszámolt költségeket, ezért feljelentést tett a rendőrségen. Az eljárás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, a járművet nem a benyújtott számla tartalma szerint javították meg és több, a bizonylaton feltüntetett alkatrész cseréje sem történt meg. Ezzel százezer forintos nagyságrendű kárt okozott a társaságnak. S. Pétert csalás és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vontak felelősségre a nyomozás során. A büntetőügyet a napokban zárta vádemelési javaslattal a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A rendőrség az ügyiratot a Veszprémi Járási Ügyészségnek küldte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!