Rendőrségi

2011.12.24. 12:54

BRFK: elfogták a novemberi autósüldözéskor elmenekült férfit

Elfogták annak a bűnbandának a harmadik tagját is, amely ellen egy hónapja indított nyomozást a rendőrség lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton.

MTI

A rendőrségi honlapon megjelent közlemény szerint a BRFK november 26-án indított nyomozást Cs. Ottó és társai ellen. Az adatok szerint Cs. Ottó, és az akkor még szökésben lévő O. Tibor betört a II. kerületi Rákóczi utca egyik családi házába, miközben harmadik társuk, Sz. Éva egy gépkocsiban várt rájuk. Több állampolgári bejelentésnek köszönhetően a helyszínre érkező járőrök megzavarták az elkövetőket, akik a várakozó gépkocsival elhajtottak.
   
Menekülés közben több járművel ütköztek, a II. kerületi Kapy utcában egy buszmegállónak csapódva járművük mozgásképtelenné vált. Sz. Évát az autó mellett, Cs. Ottót személyleírása alapján fél órával később az I. kerületben fogták el. Harmadik társuk ellen országos elfogatóparancsot bocsátottak ki.
   


A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a baleset helyszínén megjelent a véletlenül éppen a környéken járó Pintér Sándor belügyminiszter is, aki meggyőződött arról, hogy történt-e személyi sérülés, valamint segített a helyszín biztosításában.
   
A BRFK szombati közlemény szerint O. Tibort - állampolgári bejelentés alapján - pénteken, a IX. kerületi Haller utca egyik társasházának harmadik emeleti lakásában fogták el. A rendőrség előzőleg megállapította, hogy az ingatlan tulajdonosa ugyan több hónapja elköltözött a lakásból, onnan azonban fény és zaj szűrődött ki. A rendőrök kopogtatására a biztonsági lánccal rögzített bejárati ajtót egy férfi résnyire kinyitotta, akiben - fényképe alapján - a rendőrök felismerték O. Tibort.
   
A kerületi kapitányságon gyanúsítottként kihallgatott férfit őrizetbe vették, a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!