Rendőrségi

2011.05.04. 15:19

Diszkó feketén: másfél milliós a bírság

Nyíregyháza - Másfél millió forint mulasztási és jövedéki bírságot szabott ki egy feketén működő tiszavasvári diszkó tulajdonosára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága - közölte a Szabolcs Online szerdán.

MTI

Az engedély nélkül, "zártkörű rendezvény" megjelöléssel nyitva tartó helyre a rendőrség hívta fel az adóhatóság figyelmét - írta a Kelet-Magyarország című napilap internetes oldala. Az ellenőrzés során kiderült: zárkörű rendezvény" helyett a szórakozóhely üzletszerű tevékenységet folytatott, és természetesen az italokért és a szolgáltatásokért fizetniük kellett az oda járó vendégeknek.    

A diszkóban pénztárgép nem működött, a feketekasszában viszont "százezer forintos nagyságrendű" összeg volt, találtak egy "tartozás" feliratú füzetet is, sok bejegyzéssel. Zárjegy nélküli, alkoholtartalmú italok ugyancsak nagy mennyiségben kerültek elő, többnyire üdítőitalos palackokban. A diszkó tulajdonosa semmilyen számlája nem volt a szórakozóhelyen talált termékekről, azokat nyilván feketén szerezte be - olvasható a www.szon.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!