Rendőrségi

2017.05.30. 19:46

A biztonság több szereplőt igényel

Veszprém – A projekt nagyfokú együttműködést igényelt, nemcsak az egyes elemek kitalálása, de azok megvalósítása tekintetben is – mondta el Virányi Judit, az Alkohol–Drogsegély Ambulancia elnöke a Veszprém, a jövő biztonsága elnevezésű pályázat keddi fóruma kapcsán.

Leitner Vera

A Veszprémi Rendőrkapitányság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, valamint a Veszprém Megyei Polgárőrök Szövetsége mellet még helyi szórakozóhelyek vezetői is aktívan kiveszik a részüket abból a többkomponensű projektből, melyről kedden tartották fórumot. Virányi Judit, az Alkohol–Drogsegély Ambulancia elnöke elmondta, a projekt több lábon áll, s öt fő területen törekszik a városlakók biztonságérzetét növelni.

– Egyik fő eleme a szórakozóhelyek több szempontból történő biztonságosabbá tétele. A Vagyonvédelmi centrum programelem megvalósulása során a lakosság kiállítások keretein belül kap tájékoztatást a lakásbetörések megelőzési lehetőségeiről, a különböző vagyonvédelmi eszközökről – mondta el Virányi Judit.

A Holdsugár program a veszprémi Deák iskola előtti téren tartózkodó fiatalok irányított, szakemberek és önkéntesek által ellátott felügyeletét segíti esténként sportprogramok, kézművesfoglalkozások, társasjátékok biztosításával. A szintén a pályázat részét képző iskolai prevenciós program a tanév végeztével zárul, ebbe négy iskola diákjait sikerült bevonni, de a projekthez tartozik az Erdőváros meséi című tanító mesekönyvek interaktív órák keretén belül történő feldolgozása is, melyet az együttműködő iskolák diákjaival valósítottak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!