Rendőrségi

2011.08.18. 09:00

Drogterjesztő-hálózatot számoltak fel Hajdú-Biharban

Debrecen - Összehangolt rendőrségi akcióval sikerült elfogni egy kenderültetvényeket üzemeltető és drogot terjesztő banda öt tagját több hajdú-bihari településen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

MTI

Kelemen Éva az egy héttel ezelőtti akciót ismertetve elmondta: egy debreceni, egy hajdúsámsoni és egy bocskaikerti férfit fogtak el, akik a gyanú szerint két ültetvényt hoztak létre marihuána termesztésre. A három férfi Hajdúsámsonban egy családi ház pincéjében és Bocskaikertben egy hétvégi házban alakította ki a speciális helyiségeket. Az ültetvényeken mintegy háromszáz tő beérett növényt találtak, illetve csaknem kétszáz gramm speedet, illetve a termesztéshez szükséges vegyi anyagokat és technikai berendezéseket foglaltak le a nyomozók.    

Ezzel egyidejűleg Debrecenben is elfogtak két helyi férfit, akik a gyanú szerint a kábítószert terjesztették. A két gyanúsítottnál tartott házkutatás során kétszáz gramm marihuánát, és az eladásához szükséges segédeszközöket, valamint készpénzt foglaltak le. A kábítószerek együttes piaci értéke 20-30 millió forint.    

A gyanúsítottakat a Debreceni Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - közölte Kelemen Éva, hozzátéve, hogy a rendőrség ezzel a teljes hálózatot felszámolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!