Rendőrségi

2011.12.08. 20:33

Egyetemi lövöldözés: egy rendőr meghalt

Két ember életét vesztette csütörtökön a Virginiai Műszaki Egyetemen kitört lövöldözésben.

MTI

Az incidens az egyetem közleménye rutinszerű közlekedési ellenőrzéssel kezdődött: egy rendőr megállított egy autót, amelyből tüzet nyitottak rá. A lövések halálosan megsebesítették a rendőrt.

A tettes a gyilkosság után az oktatási intézmény parkolója felé menekült, ahol később egy diák holttestére bukkantak. A rendőrség lezárta az egyetem területét. Az ismeretlen elkövetőt egyelőre nem sikerült kézre keríteni.

A Blacksburgben található tanintézményben zajlott le 2007. április 16-án az Egyesült Államok történetének legvéresebb ámokfutása, amelynek következtében 32 ember meghalt, 25 pedig megsebesült.

Az akkori gyilkosságok elkövetője az egyetem egy 23 éves, angolszakos diákja, a dél-koreai Cso Szjung Huj volt, aki magával is végzett. Cso első két áldozata a volt barátnője és annak új barátja volt. A féltékenységből elkövetett kettős gyilkosság után az ámokfutó válogatás nélkül elkezdte lőni diáktársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!