Rendőrségi

2011.11.25. 11:58

Elfogták a soroksári lövöldözőket

Elfogták a soroksári lövöldözőket; a két férfit egy miskolci tömbházban találták meg, harmadik társuk korábban feladta magát; az elfogáskor az egyik gyanúsított rálőtt a rendőrökre - közölték rendőri vezetők pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője elmondta: igazi hajtóvadászat indult a még szökésben lévő két "gátlástalan" bűnöző felkutatására, végül Miskolcon akadtak rájuk, egy panelház harmadik emeleti lakásában. Az elfogásakor az egyik férfi az erkélyről a rendőrök felé lőtt, de nem talált el senkit.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese az ügy előzményéről azt közölte, hogy a három gyanúsított egy komolyabb bűncselekményre készült, emiatt hamis rendszámot tettek az autójukra. Múlt szombaton a soroksári benzinkútnál a rendszámfelismerő rendszer jelezte, hogy az autó nem egyezik az azonosítóval, ezért kezdtek intézkedni a biztonsági őrök.

Az egyik férfi ekkor kiszállt az autóból és átadta a papírjait, együttműködően viselkedett, amíg a társai szintén ki nem szálltak a járműből. A két másik férfi fegyvert fogott a biztonsági őrökre, majd elhajtottak a benzinkútról. Később eszükbe jutott, hogy a papírokat ottfelejtették a biztonsági őröknél, ezért visszafordultak. Ekkor kezdődött meg Budapest utcáin az autós üldözés, amelynek a vége az lett, hogy az elkövetők többször is rálőttek a biztonsági őrök autójára, de nem találtak el senkit. A biztonságiaknak végül sikerült elmenekülniük előlük - tette hozzá Fülöp Valter.

A rendőrség ezt követően adott ki országos körözést a 36 éves Cs. László, valamint a 43 éves Balogh Zsolt és a 29 éves Bázsa Márton oroszlányi lakosok ellen. Cs. László később Budapesten feladta magát.

Fülöp Valter kérdésre válaszolva elmondta: mindhárom férfi büntetett előéletű, egyikük a "három csapás" törvény hatálya alá esik, így valószínűleg életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

Az alapbűncselekmény lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, de a nyomozás ki fog térni a fegyverhasználatra is, ezt egyelőre szakértő bevonásával vizsgálják. A férfiaknál egyébként két éles lőfegyvert találtak - tette hozzá a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!