Rendőrségi

2016.11.08. 14:06

Előre kérte a hálapénzt a "150 ezer forintos" nőgyógyász

Veszprém - Nem született döntés kedden a Veszprémi Törvényszéken az első fokon három és fél évre elítélt onkológus-nőgyógyász ügyében.

Mátételki András

A ritka perről még tavasszal számoltunk be, amikor a Veszprémi Járásbíróság bűnösnek mondta ki a 60 éves U. Jánost 10 rendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében, ezért 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, valamint négy évre eltiltották az orvosi foglalkozástól. A bíróság továbbá egymillió 40 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el a vádlottal szemben.

Az ítéletben az szerepelt, hogy 2012-től dolgozott a veszprémi kórházban az onkológus -nőgyógyász, aki a hozzáforduló betegekkel előre közölte, hogy a beavatkozás díja 150 ezer forint. A műtéteket a kórházban végezte, s ugyanide hívta vissza a pácienseit kontroll vizsgálatra, akiktől általában 15 ezer forintot kért egy-egy alkalommal. Amikor az egyik nő átadta neki borítékban a hálapénzt, a főorvos kinyitotta, majd közölte, ő nem 50 ezer, hanem 150 ezer forintos orvos. Hozzátette, a fennmaradó részt majd a következő alkalommal rendezzék.

Egy asszonyt kétszer is műtött a főorvos, de a második beavatkozásért már "csak" 100 ezret kért, emellett a kontroll vizsgálatokért összesen 45 ezer forintot kapott.

A törvényszéki tárgyaláson ismertették a volt és a jelenlegi főigazgató, valamint a dolgozók levelét, akik dicsérték a főorvos magas színvonalú felkészültségét. A bírói tanács december elejére halasztotta a következő tárgyalást azzal, hogy a kórháztól igazolást kérnek arról, hogy U. János az elsőfokú ítélet után milyen munkakörben dolgozott a megyei intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!