Rendőrségi

2014.09.10. 06:14

Fegyveres rablót fogtak Sümegen (videó)

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki 2014. szeptember 9-én 19 óra 55 perckor Sümegen egy áruházat akart kirabolni gépfegyverre hasonlító tárggyal - közölte Frankó Marianna a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kovács Erika

A rendőrségi tájékoztatás szerint a maszkos férfi németül követelte a bevételt a pénztárostól. A férfi az időközben lezárt üvegajtót kitörve távozott az üzletből, miközben az alkalmazottak hívták a rendőrséget.

Fotó: rendőrség

A kiérkező egyenruhások látták, hogy egy férfi az áruház felől a Tapolcai úton szaladt, akit elfogtak. A rendőri intézkedésnek ellenálló férfit megbilincselték. Ruházatának átvizsgálása során találtak nála egy műanyagból készült fegyver utánzatot, gázsprayt és maszkot. Az elfogott személyt a Sümegi Rendőrőrsre szállították.

A 20 éves német állampolgárságú férfi ellen fegyveres rablás kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amelyet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya végez.

Baráth Attila őrnagy, a Veszprém megyei Rendőr-Főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Naplónak elmondta: a gyanúsítottat őrizetbe vette a rendőrség, és kezdeményezi előzetes letartóztatását. Az üzlet alkalmazottainak és a rendőrség gyors fellépésének köszönhető azt, hogy a tett elkövetésének helyszínétől háromszáz méterre, és a történtek után néhány perccel elfogták az elkövetőt. Az üzlet dolgozói határozottan léptek fel vele szemben, és azonnal lértesítették a helyi rendőrséget. Kérdésünkre, hogy milyen magatartást javasol azoknak, akik hasonló szorult helyzetbe kerülnek, ahogy most az üzlet dolgozói, kiemelte: az elkövetők magatartása, fellépése kiszámíthatatlan, ezért ne lépjünk velük szemben fel támadóan, és amint lehetséges, értesítsük a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!