Rendőrségi

2015.10.26. 07:19

Felborult egy veszélyes anyagot szállító kamion Zalagyömörő külterületén

Egy folyékony szén-dioxidot szállító kamion borult fel a reggeli órákban a 84-es úton Zalagyömörő közelében.

Kovács Erika

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt 2015. október 26-án 7 óra 30 perc körüli időben a 84-es számú főút 27-es kilométerszelvényében. Egy veszélyes anyagot szállító kamion - eddig tisztázatlan körülmények között – az árokba hajtott és felborult - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták. A rendőrök a forgalmat Zalagyömörő – Gógánfa – Szalafa – Mihályfa - Sümeg illetve Csabrendek – Szentimrefalva – Veszprémgalsa – Hosztót – Zalameggyes - Rigács települések belterületi útjain keresztül terelik.

A rendőrség kéri a gépkocsivezetők fokozott figyelmét.

Frissítés: A katasztrófavédelem első becslése szerint valószínű, hogy több órán át zárva marad a 84-es út Zalagyömörő közelében, ahol egy folyékony szén-dioxidot szállító kamion borult fel a reggeli órákban. A műszaki mentést több település tűzoltói végzik.

Szivárog a folyékony szén-monoxid a 84-es út Zalagyömörő és Sümeg közötti szakaszán felborult kamion tartályából. A baleset a főút Zalagyömörő és Sümeg közötti szakaszán történt. A műszaki mentést végző keszthelyi hivatásos, valamint a sümegi önkormányzati tűzoltók teljes szélességében lezárták a 84-es utat a baleset helyszínén. A mentesítő tartálykocsi az első becslések szerint két óra múlva ér majd a helyszínre. A felderítés adatai alapján valószínű, hogy mindaddig lezárva marad a főút, amíg a folyékony gázt átfejtik a mentesítő jármű tartályába. A helyszínre megérkezett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, átvéve a mentési munkálatok irányítását. A baleset helyszínére tart a katasztrófavédelmi mobil labor egysége is - tájékoztatott honlapján a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Frissítés, 9:25 - A baleset miatt elrendelt teljes útlezárás 2015. október 26-án 9 óra 6 perctől megszűnt. A fél útpályán rendőri irányítás mellett, váltakozó irányban megindulhatott a forgalom.

9:57 - Zalagyömörőnél nem történt sérülés abban a hétfő reggeli balesetben, amikor egy kamion az árokba csúszott – közölte Nátrán Albin megyei mentésvezető és Gaál Csaba megyei rendőrségi szóvivő. Információink szerint a kamion szén-dioxidot szállított, de a balesetnél nem történt szivárgás. Az útzárat már feloldották.

17:02 Zalagyömörői baleset: ismét teljes útzár van

A Zalagyömörő térségében hétfőn kora reggel történt balesetnél, ahol egy magyar rendszámú kamion eddig ismeretlen okból árokba csúszott, hétfőn kora estig végezték a szén-dioxid átfejtését egy másik kamionba. A sümegi tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor is a helyszínen dolgozik. Úgy tudjuk, nemrég megkezdődött a műszaki mentés, az útszakaszt ismét lezárták, amíg a  sérült kamiont kiemelik és elszállítják. Információnk szerint a kamion Répcelakról indult és Horvátországba tartott.

Visszahelyezték a kamiont az útra hétfőn kora este, tartályát különválasztották, amiből lefejtették a szén-dioxidot
Fotó: Tisler Anna

Illés László, Zalagyömörő polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, jelenleg is teljes útzár van a 84-es úton, családja is kerülővel jutott haza, tudomása szerint a műszaki mentést végzik a helyszínen. Az érintett szakaszt Mihályfa, Szalapa és Gógánfa érintésével lehet elkerülni.  A 450 lakosú falu elöljárója azt mondta, közel négy kilométerre van tőlük a baleset, a lakosság továbbra is biztonságban van.

18:00 megszűnt a forgalomkorlátozás

A műszaki mentés hosszú órákon át tartott, melynek során az intézkedő rendőrök felváltva alkalmaztak fél-, illetőleg egész pályás útlezárást. 18 óra 00 perckor a forgalomkorlátozás megszűnt, az út immár teljes szélességében járható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!