Rendőrségi

2012.02.16. 17:28

Felborult kamion, útlezárások, hóátfúvás Veszprém megyében

Megyei körkép - Újra járható a 82-es út, amit korábban baleset miatt zártak le. Cseszneknél, nem járható a Dudar-Csetény közötti útszakasz és a Lókút-Hárskút útvonal sem. Tapolca és Veszprém között a hóátfúvások nehezítik a közlekedést. A rendőrség kérésére a 710-es utat is lezárták.

Munkatársainktól/MTI

Papp Tamás olvasónk videója a reggeli balesetről, amikor felborult egy kamion hátsó pótkocsija, és ezért lezárták a a 82-es főutat (azóta már megindult a forgalom). A felvételen jól látható, hogy az erős szél percek alatt bevonta az utat hóval.

Útlezárás Papkeszinél

A viharos szél miatt a közútkezelő kérésére a rendőrség lezárta a balatonfőkajári elágazótól a papkeszi körforgalomig tartó 710-es elkerülő utat csütörtökön 12 órától, várhatóan péntek délelőttig. Javasolt terelő útvonal 71. sz főút Balatonakarattya-Balatonfűzfő közötti szakasza. Ezen a szakaszon a súlykorlátozás ideiglenesen megszüntetésre kerül - mondta el Kómár Viktória a megyei rendőrség szóvivője.

Feloldották a 82-es útzárat

Feloldották a 82-es útszakaszon az útzárat, ahol korábban egy kamion borult fel - tudta meg a Napló munkatársa.

Vigántpetend és Tótvázsony között hómarók járnak, ezért időszakos útlezárásra lehet számítani.

Nagyvázsony és Pula között hómarók dolgoznak, a munkálatok idejére a rendőrök nem engedik ki a járműveket a településről - tájékoztatott a katasztrófavédelem szóvivője. Bakos György elmondta, hogy elakadt járművekről nem tudnak a térségben. 

A Veszprémet Tapolcával összekötő főút Veszprém-Nagyvázsony közötti szakasza délben járható volt, tudtuk meg Lékai Katalintól, a nagyvázsonyi benzinkút dolgozójától, aki nem sokkal korábban érkezett Veszprémből. Tapasztalatai alapján úgy látja, hogy bármelyik pillanatban újra lezárhatják az utat a Nagyvázsony közelében és a hidegkúti és a tótvázsonyi elágazó között kialakuló hóátfúvások miatt.

 

Baleset miatt lezárták a 82-es utat

Lezárták a 82-es főutat, mert a cseszneki szerpentinnél felborult egy kamion, vezetője súlyosan megsérült  - tájékoztatott Kómár Viktória, a megyei főkapitányság sajtóreferense.

A 8-as főút Litér-Veszprém közötti jól járható egy-egy sávon, az erős szél miatt a gépkocsik lassabban haladnak, ez okozhat fennakadást. A 72-es út litéri szakasza kora reggel jól járható volt.

Eplénynél gépkocsi csúszott egy hótolóba, a baleset ellenére járható az út szakasz - közölte Kómár Viktória.

A Hidegkút és Tótvázsony közötti útszakasz is le van zárva - tudta meg a Napló.

Bakos György a megyei katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, hogy Tapolca és Veszprém közötti szakasz járható, de a hóátfúvások miatt hosszabb menetidőre kell számítani az említett útszakaszon, aki teheti ne üljön autóba - híva fel a figyelmet a Bakos György.

A szóvivő hozzátette: nem járható a Dudar és Csetény közötti mellékút sem. /Halmos György/

 Lapozzon!

OLDALTÖRÉS: Útlezárás Lókút, és Hárskút között


Lezárták a Lókút és Hárskút közötti utat


Lezárták a Lókút és Hárskút közötti utat


Lezárták a Lókút és Hárskút közötti utat


Lezárták a Veszprém megyei Hárskút és Lókút közötti utat, mivel a hófúvások miatt járhatatlanná vált – közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel az MTI-vel.

Zsigray Dániel megyei ügyeletes elmondta: más elzárt útról nem tudnak, de a Veszprém és Tapolca közötti út nehezen járható, ott egy pótkocsis teherautót mentettek csütörtökön reggel. /MTI/


Lapozzon!

OLDALTÖRÉS: Erős hófúvások várhatók

Erős szél, hóátfúvás

Erős szél, hóátfúvás

Erős szél, hóátfúvás



Közép-Európa felett markáns ciklon örvénylik, ennek hidegfrontja szerda napközben volnult át hazánk felett. A front hátoldalán viharos széllel hideg levegő érkezik fölénk észak felöl - írja a met.hu.

Az éjszakai órákban -4,4 fokig csökkent a hőmérséklet. Mozgalmas napunk volt, többszöri hózáporral, graupel záporra, jégdarás csapadékra. A délutáni órákban megérkezett a várt hidegfront is, fokozatosan megerősödik az északnyugati szél.

Északnyugati áramlással sűrűn érkeznek frontok a következő napokban, gyakran havazással, de emellett már havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet jellemzően 0 és -5 fok között lesz - írja a vmeteo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!