Rendőrségi

2014.04.01. 15:22

Felelőtlen tulajdonos, felelőtlen vezető

Ittasan engedte vezetni barátját egy veszprémi férfi.

Az autó tulajdonosa és a jármű vezetője ellen lefolytatott büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Balatonfüredi Rendőrkapitányság az ügyészségnek. A balatonfüredi rendőrök 2014. január 5-én 23 óra 5 perckor Balatonfüreden egy személygépkocsi vezetőjét igazoltatták. Az ellenőrzés során alkoholszondát alkalmaztak. Kiderült, hogy a kocsit vezető H. János 21 éves nagyvázsonyi alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült, így vele szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A lefolytatott büntetőeljárás adatai szerint a jármű tulajdonosa tudta, hogy H. János alkoholt fogyasztott mielőtt vezetni engedte. Ezért N. Ottó 22 éves veszprémi lakos ellen jármű vezetésének tiltott átengedése vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!