Rendőrségi

2009.10.09. 16:54

Futva menekült! Ittasan karambolozó sofőr Hódmezővásárhelyen

Szeged – Ittasan egy parkoló autónak ütközött járművével péntek délután egy hódmezővásárhelyi férfi; megpróbált továbbhajtani, de kitört a kocsijának kereke, ezért futva menekült el; később kíváncsiságból visszatért a baleset helyszínére, ahol a rendőrök elfogták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

MTI

Szenti Szabolcs elmondta, a középkorú helybeli férfi vélhetően ittassága miatt nem tudta jól bevenni a kanyart és egy álló autónak csapódott a hódmezővásárhelyi Petőfi utcában. A baleset után tovább hajtott volna, ha nem törik ki autójának jobb első kereke. A sofőr ezért kiugrott a kocsiból, majd elszaladt a helyszínről.

Néhány perc múlva visszasétált, ekkor szóltak a szemtanúk a helyszínelőknek, akik elfogták az ittas vezetőt. Személyi sérülés nem történt.    

A jármű átvizsgálása során előkerült egy teleszkópos fémbot, köznapi nevén vipera is, ami miatt a helyszín jogtalan elhagyása mellett szintén szabálysértési eljárás indul a férfi ellen, akit szemmel látható ittassága miatt vérvételre is előállítottak a rendőrök.

Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően további szabálysértési vagy büntetőeljárásra is számíthat a sofőr, akinek vezetői engedélyét már most elvették – közölte a hadnagy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!