Rendőrségi

2010.09.03. 09:21

Halálra gázolták a rendőrök elől menekülő norvégot az M1-esen

Halálra gázoltak péntek hajnalban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál egy húszas évei közepén járó norvég férfit, aki percekkel korábban az őt igazoltató rendőröket hátrahagyva menekült át a magyar-osztrák határon - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI

Osztrák oldalon, a határ közelében állították meg rendőrök a férfit, aki kiadta a kocsiból iratait, majd hirtelen felhúzta az ablakot, gázt adott, és egy mellékúton áthajtott Magyarországra. Itt felment az autópályára, de nem sokkal később a belső szalagkorlátnak ütközött, autója bal első futóműve kitört - mondta Kocsis Tünde alezredes.    

A szóvivő közlése szerint ezután a férfi az anyósülés oldalán kiszállt a kocsiból, átmászott a pálya közepén lévő terelőn, s ott, az előzősávban sodorta el - egy kamion alá lökve - őt egy autó. Kocsija nyitva hagyott ajtajának egy személyautó ütközött. Az abban ülők nem sérültek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!