Rendőrségi

2011.11.11. 07:41

Harminc kiló füvet foglaltak le

Harminc kilogramm marihuánát találtak egy szerb rendszámú személygépkocsiban elrejtve a pénzügyőrök a röszkei határátkelőnél – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

MTI

Két szerb férfi csütörtökön jelentkezett belépésre a határállomáson az új, néhány hónapos autóval, és azt állították az őket ellenőrző pénzügyőrnek, hogy nem visznek magukkal bejelenteni való árut – mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense. 

A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a hátsó lökhárító mögött a gyári kialakításról eltérő, csavarokkal rögzített fal található. A kocsi alapos átvizsgálása során a hátsó lökhárítóból, a küszöbből, valamint az első sárvédők mögött kialakított rejtekhelyről összesen 30 kilogramm marihuána került elő – közölte az őrnagy.

A 60 millió forint értékű kábítószert a pénzügyőrök lefoglalták, a két szerb férfi ellen – őrizetbe vételük mellett - kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!