Rendőrségi

2011.01.05. 14:27

Hétmillió forintos behajthatatlan díjkövetelést töröltek Salgótarjánban

Salgótarján - Hétmillió forint összegű behajthatatlan díjkövetelést törölt nyilvántartásából a Salgótarjánban bérlakásokat is üzemeltető Salgó Vagyon Kft.; a bérlakásokban élők összes tartozása meghaladja a 237 millió forintot - mondta a kft. vagyonkezelési osztályvezetője.

MTI

Az összeg fele, 3,5 millió forint továbbra is szerepel a peres nyilvántartásban, a végrehajtást ezt követően is folytatják, és időszakonként megvizsgálják, hogy az adós továbbra is fizetésképtelen-e - mondta Tóthné Vankucz Marianna. A másik 3,5 millió forintot már nem tudják behajtani, vagy azért, mert sikertelen lakcímkeresés miatt öt éve nem tudják elindítani az eljárást, vagy mert az elhunyt bérlőnek nincs vagyona - tette hozzá.
   
Az osztályvezető elmondta: Salgótarjánban 1.176 önkormányzati bérlakás van, a bérlők adóssága folyamatosan nő. A 2010 szeptember végi adat szerint a lakók 237 millió 896 ezer forintos tartozást halmoztak fel lakbérből és közüzemi díjakból. Az önkormányzati tulajdonú kft. egy-két havi tartozás után felmondja a bérleti szerződést, és elindítja az eljárást - mondta az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!