Rendőrségi

2009.07.17. 10:51

Húszmilliós kábítószerfogás Ferihegyen

Budapest - Másfél kilogramm kokaint foglaltak le a vámosok a ferihegyi repülőtéren, amikor egy mexikói állampolgár egy magyar férfinak akarta átadni a mintegy húszmillió forint értékű kábítószert - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) pénteken.

MTI

Egy mexikói állampolgár egy indián motívumot ábrázoló falikép talapzatába rejtve hozta a kokaint Mexikóból a ferihegyi repülőtérre, ahol egy magyar állampolgárságú férfi vette át tőle a kábítószert tartalmazó csomagot. 

Együtt indultak el a repülőtérről, amikor mindkét személyt elfogta a vám- és pénzügyőrség központi járőrszolgálat parancsnokságának Merkúr bevetési egysége - tudatta közleményben a VPOP szóvivője. 

A csomagból csaknem 1,5 kilogramm kokain került elő, melynek feketepiaci értéke mintegy 20 millió forint - közölte Sipos Jenő. 
    
A magyar férfi lakásán tartott házkutatás során további két hasonló falikép került elő, ezért a nyomozó hatóság azt is vizsgálja, hogy korábban csempésztek-e kábítószert ezzel a módszerrel Magyarországra.
    
A nyomozás eredményeként megalapozott gyanú merült fel arra, hogy az ismeretlen helyen tartózkodó P. I. László szekszárdi lakos adta át a kábítószert tartalmazó csomagot a mexikói állampolgár részére Mexikóban, ezért ellene elfogató parancsot adtak ki.
    
A gyanúsítottakat a vámnyomozók őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.
    
A vám- és pénzügyőrség munkatársai az Europol-lal és az angol hatóságokkal együttműködve fogták el a két gyanúsítottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!