Rendőrségi

2011.08.19. 10:59

Huszonhatmillió forint értékű orrszarvú-tülköt loptak

Balatonederics - Huszonhatmillió forint a becsült értéke annak az orrszarvú-tülöknek, amelyet a balatonedericsi Afrika Múzeumból loptak el kedden.

Szijártó János

A létesítmény igazgatója arról is tájékoztatta a Naplót, hogy a közelmúltban több múzeumot is támadás ért. Augusztus elején például a budapesti Természettudományi Múzeum állandó kiállításáról loptak el ismeretlenek tettesek orrszarvú-tülköt, míg a balatonedericsi lopás előtt a keszthelyi Helikon Múzeum vadászati tárlatán is történt egy betörési kísérlet, igaz innen eredménytelenül távoztak.

- Sajnos mindenre elszánt bűnözőkkel állunk szemben, akik vélhetően szervezetten, külföldi megrendelésre dolgoznak, és bármire képesek a zsákmány megszerzéséért - tette hozzá dr. Nagy Endréné.

Információink szerint a trófeaként őrzött orrszarvú-tülkökből kifejezetten magas áron értékesíthető potencianövelő őrleményt készítenek. 

Külföldön is lopják az orrszarvútülköket, hasonló esetek ebben az évben már több alkalommal történtek Európa különböző országaiban - részletek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!