Rendőrségi

2010.08.31. 16:34

Kábítószer az autóban

Tapolca - A napokban a rendőrök kora hajnalban megállítottak egy gépkocsit, amelyben kétféle drogot találtak. A fiataloknál házkutatást tartottak, eredménnyel.

Mátételki András

Monostorapátiban a közlekedőket ellenőrizte a helyi és a kapolcsi körzeti megbízott, köztük egy Fiatot is. A monostorapáti egyenruhásnak a személyi igazolvány átnézése közben beugrott, hogy az egyik fiatalnak korábban volt valami a füle mögött, ezért társával alaposan átnézték a személyautót. Jó volt a szimata, mert az utastérből komoly mennyiségű drog került elő: az egyik zacskóban 20 dkg feltehetően extasy volt, míg a másikban öt dkg marihuána. Mindkét anyagot jelenleg szakértő vizsgálja.

Horváth András századostól, a tapolcai rendőrkapitányság nyomozó alosztály vezetőjétől megtudtuk, előállításkor mindhárom badacsonytördemici fiatal vizeletéből kimutatták a drogot. A házkutatáskor egyiküknél újabb adag kábítószert foglaltak le kollégái. A 20-25 év közötti fiatalok közül egyikük azt mondta, társai nem tudtak arról, miért kellett Budapestre utazniuk, s magára vállalta a bűncselekményt. Hozzátette, nem ez volt az első fuvar a főváros és megyénk között. Mint szállító, legutóbb a révfülöpi vasútállomáson egy bizonyos helyre rejtette el a csomagot, de hogy ki ment érte, azt nem tudja, mert telefonon kapta az utasítást. Máskor viszont személyesen adott át drogot egy hasonló korú társának, akit csak becenévről ismert. Nem egyszer a szállítást, mivel nem volt jogosítványa, vonattal oldotta meg. Arról pedig fogalma sincs, hogy mi lett a fővárosból hozott drogok további sorsa.

Az eljárás alatt mindhárom fiatal szabadlábon védekezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!