Rendőrségi

2006.07.12. 02:29

Késsel támadt haragosára

Zirc (ma) - Életveszélyt okozó testi sértés bűn-tettének kísérlete miatt emelt vádat a megyei főügyészség a város egyik képviselője ellen, aki késsel támadt haragosára.

Mórocz Zsolt

A vád szerint T. Tibor azt feltételezte, hogy anyagi tisztességének megkérdőjelezése a városban Sz. L.-től ered, ezért egyre ingerültebb lett ez év elején. Az 51 éves, a város sportéletében aktívan részt vevő vádlottban már napok óta feszült az indulat, amikor január 11-én hajnali ötkor felébredt. Magához vette a sporttevékenység finanszírozását igazoló dokumentumokat, s elindult Sz.-ékhez. Kopogására senki nem jött, de a bejárati ajtó nyitva volt, így az önkormányzati képviselő belépett a sötét a lakásba. Jobb kezébe vette négy centiméter pengehosszú zsebkését, majd rátámadt az alvó sértettre, akit kis erővel jobb mellkasán megszúrt. A felriadt házigazda elkapta támadója kezét, de az dulakodás közben így is megvágta a sértett nyakát. Az erősen vérző bajbajutott segélykiáltására a másik szobából beszaladtak nevelt lányai. Szó szót követett, mire T. Tibor kijelentette "Ti is megöltetek engem, én is megöllek titeket!" E kijelentés után elhagyta a házat, s bement a zirci őrsre, ahol feljelentette magát. A megyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétségével vádolja T. Tibort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!