Rendőrségi

2011.12.07. 10:10

Külföldi egyetemistát ölt a szén-monoxid Debrecenben

Az igazságügyi épületgépészeti szakértő elsődleges véleménye szerint nem volt megfelelően karbantartva az a gázkazán, amelynek a szén-monoxid-kibocsátása egy kanadai-iráni egyetemista halálát okozta Debrecenben.

MTI

A rendőrség kizárta az idegenkezűséget - mondta el a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.
Kelemen Éva rendőr hadnagy tájékoztatása szerint a szakértői vizsgálat még nem zárult le, a rendőrség közigazgatási eljárást folytat az ügyben. A 29 éves fogorvostan-hallgató november 27-én halt meg debreceni albérletében, amelynek a fürdőszobájában találtak rá.    
A Debreceni Egyetem külföldi hallgatói az intézmény élettudományi tömbjében és a fogorvos-tudományi épületben is urnákat helyeztek ki, a pénzgyűjtéssel a diák holttestének a hazaszállítási költségeihez kívánnak hozzájárulni.

A Facebook közösségi portálon az egyetem külföldi hallgatói csoportot szerveztek, amely közös megemlékezést szervezett a DE Élettudományi Központjához. A hallgatók a Facebook csoporton keresztül egyben gyűjtést is szerveznek, hogy hozzájáruljanak a fiatal férfi holttestének hazaszállítási költségeihez.   

 A kanadai The Gazette című lap online kiadásában december 3-i keltezésű gyászjelentés számolt be a debreceni egyetemista haláláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!