Rendőrségi

2014.03.09. 12:51

Kutyasétáltatás verekedéssel

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást zárt le a napokban vádemelési javaslattal a Tapolcai Rendőrkapitányság.

Tapolca egyik vendéglátó helye közelében sétáltatta kutyáját egy idős, helyi házaspár 2013. október 25-én a koraesti órákban. Amikor a vendéglátó hely elé értek, annak nyitott ajtaján kirohant egy bernáthegyi kutya, s megtámadta őket. A férfi a kezében lévő sétapálcát maga elé tartva védekezett. eközben a vendéglátó egységből kijött a bernáthegyi gazdája, aki rossz néven vette, amiért számon kérik rajta, hogy a kutyája miért szabadult el, miért nincs pórázon.

A rendelkezésre álló adatok alapján a szóváltás során az idős urat bántalmazni kezdte a támadó eb gazdája. Tenyérrel és ököllel többször hátba és tarkón ütötte. A cselekmény a járókelőkben, és a vendéglátó helyen tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltett, így az eljárás során K.T. tapolcai lakost garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vonták felelősségre. Továbbá a sértett könnyű testi sértés vonatkozásában magánindítványt terjesztett elő, így a gyanúsítottnak e bűncselekmény tekintetében is felelnie kell. Az ügy iratait a Tapolcai Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal adta át a napokban a Tapolcai járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!