Rendőrségi

2014.02.11. 15:00

Lakatlan házakba tört be

Egy Pápa környéki település két lakatlan házába is betört az a 25 éves helyi férfi, akit hétfő este otthonában fogtak el a rendőrök.

Györgydeák Zoltán r. főtörzszászlós nyomozót, Fűzfa László r. törzszászlós, Rák Szilárd r. törzsőrmester körzeti megbízottakat és járőrtársukat, Ruip Lajos r. törzsőrmestert a település egyik polgárőre tájékoztatta 2014. február 10-én délután arról, hogy egy külföldi személy lakatlanul álló házába a napokban betörtek. A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek során egy helyi férfi került a látókörükbe. B. Csabára otthonában, az egyik ágyban rejtőzve találtak rá az egyenruhások, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. A férfi gyanúsítottként tett vallomásában elismerte, hogy 2014. február 8-án este a házához közeli két ingatlanba is betört.

Az egyik egy külföldi személy tulajdona. Ide az ajtó befeszítésével jutott be, majd egy öngyújtóval világítva a helyiségekben értékek után kutatott. Egy nagyméretű faliórát, egy televíziót, egy plazma tévét és egy üveg étolajat zsákmányolt, a komódban talált 3 tábla csokoládét pedig helyben elfogyasztotta. A televíziót másnap egy használtcikk piacon, töredék áron eladta. A lopott faragott antik ingaórát a házában, az egyik szekrény alatt találták meg a rendőrök. A másik háznak az ablakát törte be. Innen egy ágybetétet és négy ágydeszkát lopott el. Egy harmadik portán is járt, ahol a nyitott melléképületben nézett körül, de onnan üres kézzel távozott.

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Csaba ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Címkék#betörés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!