Rendőrségi

2012.11.15. 15:46

Lefejelte az autót, terhes barátnőjét rejtegette (videóval)

Eltűnt egy 15 éves terhes lány, akit a rendőrök egy fűtetlen lakásban találtak meg. A leendő apa és a nagyszülők meglátva a rendőröket azonnal menekülni kezdtek. Az intézkedés közben szitkozódtak, majd mentőt hívtak a fiú anyjához, aki szívbeteg és asztmás. Az eset után hazaérve azt tapasztalták, hogy a értékeik eltűntek otthonukból - írja a police.hu.

Napló Online

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya munkatársai 2012. november 12-én házkutatást tartottak egy papkeszi házban. A házkutatásra azért került sor, mert egy kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban felmerült a gyanúja annak, hogy az ingatlanban tartózkodik egy eltűnés miatt körözött 15 éves lány. A kiskorút korábban - kérésére, ideiglenesen - az illetékes önkormányzat jegyzője egy befogadó otthonban helyezte el. A lány azért kérte otthonban történő elhelyezését, mert a 18 éves K. András, akivel együtt él és születendő gyermeke apja, nem engedte iskolába járni, elvette iratait. Az otthonban elhelyezett lányt barátja azonban intézményből „megszöktette”. A lány iskolába nem járt, a 2012/2013 tanévben egyetlen tanórán nem vett részt, és annak ellenére, hogy várandós, orvoshoz, terhesgondozásra nem járt.

Az otthon bejelentése alapján a lány eltűnése miatt közigazgatási hatósági eljárás indult. Miután a rendőrök megállapították, hogy a lányt a barátja vitte el az otthonból, majd hosszabb ideig annak ellenére bújtatta, hogy tudta, a rendőrség eltűnés miatt körözi, kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A házkutatás során a fűtetlen lakásban egyedül tartózkodó öthónapos terhes lánynak a rendőrök meleg ruhát szereztek, a kismamát a mentők kórházba szállították.

A lány barátja és szülei a házkutatás közben gépkocsival érkeztek az utcájukba, amikor meglátták a házuk előtt parkoló rendőrautókat, megfordultak és nagy sebességgel elhajtottak. A rendőrök utánuk indultak, a település határában megállították a gépjárművet, majd igazoltatni akarták az autót vezető asszonyt, mellette ülő férjét és a hátsó ülésen utazó fiát. A rendőri felszólításnak egyikük sem tett eleget, mindhárman ellenálltak az intézkedésnek, közben folyamatosan és hangosan szitkozódtak, sértegették és fenyegették az intézkedő járőröket.

Az intézkedés közben a 18 éves fiatalember kétszer lefejelte gépjárművük tetőlemezét, amit később azzal magyarázott, hogy „nagyon ideges lett”. K. Andráshoz a rendőrök mentőt hívtak, orvosi ellátást igénylő sérülése nem keletkezett.

A fiú anyja - a szabálysértés tovább folytatása miatt történt előállítása előtt - arra panaszkodott, hogy asztmás és szívbeteg, ezért a rendőrök mentőt kértek a helyszínre, kiérkezésükig megkeresték és elővették a hölgy autójában tárolt gyógyszerét, valamint asztmapipáját és segítettek enyhíteni tüneteit. A mentők nem tartották indokoltnak kórházba szállítását.

A közterületi intézkedésről videófelvétel készült.

K. Andrást kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség, valamint garázdaság szabálysértés, 54 éves apját és 50 éves anyját garázdaság szabálysértés elkövetése miatt állították elő a rendőrök a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. A garázdaság szabálysértés elkövetése miatt kiszabott egyenként 25.000 forint helyszíni bírságot a szülők tudomásul vették. Fiúkat gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben a további eljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság folytatja le kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőri intézkedést követően K. András anyja bejelentette a rendőrségen, hogy hazaérkezésekor több szekrényét nyitva találta, készpénze és több ékszere eltűnt. A rendőrkapitányság vezetője ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a veszprémi nyomozó ügyészségen. 


Forrás: police.hu



A család ügyvédhez akar fordulni, mert úgy gondolják, hogy rendőri túlkapás történt az intézkedés során. Ide kattintva elolvashatja a részleteket!  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!