Rendőrségi

2009.09.17. 13:08

Lopásért elítélték a Mazsihisz alelnökét

Pécs - Egy év próbára bocsátotta a Pécsi Városi Bíróság a közelmúltban Krausz Istvánt, a Mazsihisz alelnökét, egyben pécsi elnökét, amiért augusztus elején pénztárcát lopott egy benzinkútról a baranyai megyeszékhelyen.

MTI

Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: Krausz Istvánt augusztus 19-én, gyorsított eljárásban találta bűnösnek a bíróság, s mivel a határozatot a felek tudomásul vették, aznap jogerőre emelkedett.

A tényállás szerint az 54 éves vádlott augusztus 6-án egy pécsi benzinkútnál tankolt. A kasszánál észrevett egy pénztárcát, amit fizetést követően a sajátjával együtt elrakott, majd távozott a helyszínről. A tárcában 1676 euró, azaz mintegy 450 ezer forint volt.

Amikor tulajdonos visszament a benzinkútra a tárcájáért, s nem találta ott, az alkalmazottakkal együtt megnézte az ipari kamerák felvételeit.

Krausz Istvánt járművének rendszáma alapján azonosították. A rendőrök kimentek a lakására, de csak a felesége volt otthon. Krausz István értesülve arról, hogy keresik, önként jelentkezett a rendőrségen és az ellopott tárcával együtt a benne talált pénzt is visszaadta. Így a kár megtérült.

Hajdú István kérdésre megjegyezte: a bíróság a büntetőeljárás során nem vizsgálja a vádlott származását, vallási hovatartozását, és erről nyilvántartást sem vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!