Rendőrségi

2011.08.22. 14:15

Megfékezték a lángokat a makói fürdőnél

A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat az épülő makói fürdő tetőszerkezetén, a balesetben senki nem sérült meg - tájékoztatta a helyszínen Huszár Tibor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

MTI

 A tűz körülhatárolása után két vízsugárral még hosszú ideig hűteni kellett a tető acélszerkezetét és a szigetelésként használt üveggyapotot, nehogy a lángok újra fölcsapjanak - mondta az ezredes.

A tűzben senki sem került veszélybe, a fürdő 1500 négyzetméteres tetőszerkezetének mintegy harmada azonban leégett - tudatatta az igazgató. A tűz okait szakértők bevonásával vizsgálják.

A kiemelt, hármas fokozatú tűzhöz röviddel egy óra után riasztott tűzoltók nagy erőkkel, négy gépjárműfecskendővel és két, magasból mentésre alkalmas járművel vonultak a helyszínre.

A szemtanúk elmondták, hogy a Makovecz Imre tervei alapján épülő fürdő tetőszerkezete többméteres lángokkal égett. A fürdő kupolájának egy része elszenesedett a tűzben - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A 12 ezer négyzetméteres alapterületű fürdőkomplexum - amelynek formáját meghatározzák a Makovecz Imre épületeire jellemző ívelt kupolák, égbe törő kecses oszlopok és a ragasztott fa tetőszerkezetek - bokrétaavatóját májusban tartották.

Az előkészületi munkálatokkal együtt 3,6 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. A fürdő a tervek szerint december 1-jén nyitott volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!