Rendőrségi

2014.04.08. 07:47

Meghamisított bizonyítvány

Hamis bizonyítványt mutatott be munkaadójának az a pápai férfi, aki ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 23 éves S. Gábor 2013 decemberében egy osztrák húsfeldolgozó céghez jelentkezett. Húsipari szakmunkás képzettségét Magyarországon kiállított bizonyítványának bemutatásával igazolta, majd miután megfelelt a próbafelvételen, megkezdte a munkát. Munkáltatója 2014 januárjában kérte bizonyítványának ellenőrzését az azt kiállító pápai középiskolától. A vizsgálat azonban fényt derített arra, hogy az okiratba valótlanul jegyezték be a húsipari termékgyártó képzést.

S Gábor gyanúsítottként történő meghallgatása során elismerte, hogy húsfeldolgozó képzést soha nem szerzett, de mivel ez feltétele volt a munkavállalásnak, úgy döntött, hogy az érettségi bizonyítványába bejegyzi azt. Az eljáró hatóság 2014. április 7-én bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a büntetőeljárás iratait a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!